דחוף

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

05/02/2013 | 23:32 | מאת: חסוי

שלום אני נערה אשר מתקרבת ממש בקרוב לגיל 19 עברתי אונס ומאז סובלת מהרבה בעיות לא רוצה לפרט העובדת סוציאלית שלי ממש מודאגת הלכנו למלא גיניקולוגיות אך כולן הפחידו אותי ולא הסכמתי להיבדק זה מעלה בי פלשבקים מהמקרה ואני מתחילה להיבהל ולהכנס לבועה של המקרה . אני בטוחה שאם אני ימצא גיניקולוגית עדינה שתעזור לי להיבדק בעדינות ובסבלנות ותתחשב בכך שזה קשה לי אני בטוחה שהצליח להיבדק הייתי רוצה שתעזרו לי למצוא או לייעץ לי על גיניקולוגית מתאימה תודה רבה!

12/02/2013 | 22:48 | מאת: ד"ר אנה פדואה

הי פונה חסויה אמיצה מאוד לא קל לפנות ולבקש עזרה בנוכחות טראומה כפי שעברת, אני מאוד מעריכה אותך על כך שפנית. תחום הפוסט-טראומה מאוד קרוב לליבי ואני עוסקת בו שנים ארוכות. אין לצערי הרבה רופאות שעוסקות בו באופן מחוייב ומעמיק. חוץ מהשם שלי (ד"ר אנה פדואה, עובדת באזור השפלה), אני יכולה להמליץ על 3 רופאות נוספות שלבטח לא תתאכזבי מהן: ד"ר שגית אלון ארבל בירושלים ד"ר אתי רום באיזור הדרום ד"ר נסיה לנג באיזור הצפון כל אחת מאיתנו התנדבה/מתנדבת במרכזי סיוע לנפגעות ת.מ. בפורמאט זה או אחר. כל אחת מודעת להשפעות של הפגיעה על חייך ועל ביאותך. תבחרי פשוט לפי איזור מגורים ותגיעי לפגישה עם אחת מאיתנו. חפשי דרך לפגישה נינוחה (הכוונה: לא באמצע התורים של יום קופת חולים עמוס, לא במיון נשים בבית חולים...). אני מדגישה שמדובר בפגישה. בדיקה היא לא הפואנטה ויכולה להתקיים לאחר יצירת קשר אמון. את קובעת מה קורה בפגישה ולא הרופאה. את לא לבד בקושי הזה, פגישה עם רופא/ת נשים הינה ארוע טעון להרבה מאוד נשים עם רקע דומה לשלך. האומץ לבקש עזרה הוא המחסום העיקרי למציאת פתרון וכבר עבר אותו! בהצלחה, מקווה שהצלחתי לעזור

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות