ווסת שלא חזרה אחרי הפעם הראשונה

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

21/11/2016 | 13:20 | מאת: עידית

שלום רב, יש לי תאומות בנות 12 וחצי הבכורה קיבלה מחזור בפעם הראשונה 3 חודשים לפני גיל 12, המחזור נמשך מספר ימים ונראה תקין. מאז אותה פעם לא קיבלה שוב, כבר חצי שנה . תאומתה קיבלה מחזור כחודש לפני גיל 12 ,לאחר כחודש וחצי קיבלה שוב ומאז שלושה חודשים כמעט שלא הופיע המחזור- ממה שקראתי מצב זה נראה לי תקין אני מעט דואגת מהבכורה, האם יש ממה לדאוג?

10/12/2016 | 23:40 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב בשנתיים הראשנות שלאחר דימום הווסת, בעיקר כאשר מופיע סביב גיל 12 שנים ואפילו קודם יש נטיה מחזורים מאוד לא סדירים עד כדע דמום פעמיים או פעםבשנה . לאור זאת הייתי נרגעת גם לגבי הבת הבכורה ואם לאייה דימום ווסת סדיר יותר עדגל 14 שנים מולץלפנות לברור. ברור חשוב בכל מקרה כאשר נעלם הדימום הואחיוני למחלות כלליות כגון דלקת השימחואטו, דלקת מעי ויש לשלול את אלו על ידי רופא הילדים

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות