מניעת ווסת בילדה בת 12

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

21/11/2016 | 05:12 | מאת: נטלי

שלום רב,אני מעוניינת לדעת איזה סוגי טיפול קיימים למניעת התחלת מחזור בילדה בת 12 מסיבות רפואיות.מקבלת טיפול במדללים(קומדין)

10/12/2016 | 23:46 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב לא מקובל למנוע או לדחות ווסת בילדה בת 12 שנים שכן מדובר בגיל תקן לחלוטין. במצבים מיוחדים כגון פיגור שכלי, אוטויזם נתן למנוע בכל זאת אבל צריכה להיות התויה ברורה לכך. במידה וההמטולוג בקש לדחות את הדימום מומלץ לפנות לאנדוקרינלוג באותו מרכז רפואי כדי לדון ביתרונות ובחסרונות של האפשרות הזו במקרה הספציפי שלה בברכה,

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות