בת 12 - מחזור כל שבועיים

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

01/11/2016 | 15:00 | מאת: שרון

בתי בת ה 12 קיבלה מחזור לפני כמה חודשים בודדים. הבעיה היא שהמחזור מופיע לה כל שבועים. האם זה אמור להסתדר. או שעלי לקחת אותה לרופא נשים? תודה

04/11/2016 | 05:37 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב בשנתיים הראשונות של דימומי הווסת הם בדרך כלל אינם סדירים והנושא מסתדר תוך כשנתיים. אבל, במידה וביתך מדממת כל שבועיים דימום משמעותי, הנושא מפריע מאוד לאיכות החיים וגם עשוי להוביל אנמיה (איבוד דם רב מדי ) . ובנוסף יכול להגרם על רקע של הפרעת קרישה שחשוב לאתר. לאור זאת יש צורך בייעוץ. הייעוץ יכול להיות על ידי אנדוקרינולוג ילדים או גניקולוג המתמחה בטיפול בנערות. ניתן לפנות לייעוץ למרפאת נערות משולבת בה יושבות אנדוקרינולוגית ילדים וגניקולוגית המומחית בתחום הנערות ביחד ומבצעות את הייעוץ והבדיקה ביחד. במידת הצורך אכן מעורבת גם המטולוגית ילדים מהמרכז הרפואי. ניתן ליצור קשר בטלפון 08-9779150 או 08-9779156 או בפקס הפניה מהרופא ילדים 08-9779156

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות