התפתחות מינית אצל ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

16/07/2016 | 21:09 | מאת: מירב

ביתי בת 8 ושלושה חודשים, לפני כחצי שנה בערך הופיע אצלה שערות בודדות בבית השחי, לאחר ביקור אצל 2 אנדוקרינולוגים, שניהם טענו ששיעור לא מעיד על התפתחות מינית אלא רק הופעת ציצי, לפני שבוע התלוננה על כאב בציצי חזרנו לרופאה שטענה שכרגע היא מתחילה את ההתפתחות המינית כי גם לפני הצמיחה גבהה 6 ס"מ בחצי שנה, כרגע אמרה להמתין חודשיים ואז לעשות צילום כף יד, כי לטענתה גיל 8 זה נורמלי, אני לא מבינה איך הופעת חזה אצל ילדה בגיל 8 זה נורמלי ולמה לחכות חודשיים, ואם ככה מתי תקבל וסת ומה ניתן לעשות? תודה

01/08/2016 | 15:21 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב אכן התבגרות מינית תקינה מתחילה בבנות בגיל 8-13שנים. טווח רחב ותקין. ותלוי בעצם בקצב של ההתבגרות לכן ביקשה לראות אתה בעוד חודשיים כדי לראות את קצב התפתחות השד האם תקעו או מהיר מדי וגם ציילום כף היד לבצע רק בעוד חודשיים כדי לראות האם מושפע הורמונאלית מהתהליך או לא. רוב הבנות שמתחילות עם שד סביב גיל 8-8.5 שנים מקבלות מחזור בגיל 10.5-11 שנים שנחשב גיל תקין וגובהן הסופי לא נפגע כלל ! הרבה אימהות לחוצות מאוד ופונות לאנדוקרינולג ילדים לשם התערבות בחשש שהגובה הסופי תלוי בגיל המחזור ואם יעצרו את ההתבגרות... המחזור ידחה והבנות ירויחו גובה . למעשה, הוכח שכאשר השד מתחיל אחרי גיל 8 שנים ואפילו אחרי 7 שנים עצירת ההתבגרות המינית בלבד לא משפרת גובה סופי כי אם אפילו פוגעת בו בכ 2 סמ. והשיקול לעצור או להתערב בשלבים אלו בהתבגרות המינית היא תלויה בקצב של ההתבגרות. תפקד האנדוקרינולג הוא להעריך במעקב את כל הפרמטרים הללו ולחליט הם יש צורך בברור נוסף אוהתערבותמשולבת כלשהי במקרים מסויימים. לכן - ככל הנראה האנדוקריולוגית ילדים שבדקה את ביתך העריכה את התהליך כתקין כל הנראה אך המצריך מעקב אחר קצב . שזהו החשוב כרגע.

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות