מחזור לא סדיר ואני ממש דואגת...

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

15/04/2016 | 18:00 | מאת: ליטל פולאק

הי, אני בת 16 וחצי, התחלתי לקבל מחזור כבר בכיתה ז אבל הוא לא סדיר בכלל כך שיכול להיות פעמים שאני מקבלת פעם בחצי שנה... ואני מודאגת... מה אני צריכה לעשות?

21/04/2016 | 05:27 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לליטל שלום רב אל תהיי מודאגת , יש פתרון. המצב שאת מתארת מכונה אי סדירות במחזור ונובע ממספר מצבים , חלקם הפרעות הורמונאליות הניתנות לטיפול וחלקן על רקע סביבתתי כגון : עודף משקל, תת משקל. אבל לא ניתן לענות באימיל כי כל מקרה לגופו. אני מציעה שתפני לדיאטנית לוודא שהתזונה שלך תקינה ובמקביל שתקבעי תור או לאנדוקרינולוגית ילדים וגניקולוגית נערות בנפרד או במרפאה משולבת כמו שישי באסף הרופא, בה יושבות ביחד ובודקות אותך ביחד אנדוקרינולוגית ילדים וגניקולוגית מומחית בילדות ונערות. ביחד נשב, נשוחח ונבין את הסיבות האפשרויות ונשלים את הברור והטיפול הנדרשים. ניתן לפנות למרפאת נערות המשולבת באסף הרופא בטלפון 08-9779151 או 08-9779150 או לשוח הפניה מרופא 08-9779156

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות