התפתחות גיל 15

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

27/11/2012 | 20:22 | מאת: נועה

אני בת 15 קיבלתי מחזור לפני 3 שנים מידת החזיה שלי היא 70B (חזה קטן) הגובה שלי הוא 157 משקל 44 אני לא מתפתחת יותר אני לא גובהת כול כך ולא משמינה בנוסף הציצי לא גדל לי בכלל כבר כמה שנים!!! אני צריכה לציין שלאמא שלי ולצד שלה יש אכן שדיים גדולים אך מצד אבא שלי אין. רציתי לדעת מדוע איני גודלת ולמה אני לא מתפתחת? האם הפסקתי להתפתח אחרי זמן מסוים של המחזור?

27/11/2012 | 21:56 | מאת: ד"ר אנה פדואה

לנועה שלום רב, מבחינת גובה: ככל הנראה סיימת לגבוהה. את בגובה תקין בהחלט לנערה ולאישה ולא מצב שמצריך ברור כלשהו. מבחינת משקל: את רזה ויכולה להשמין, השמנה היא מבוססת ם היא על אורח חיים ועל תזונה בריאה אך מועשרת, את יכולה להתייעץ עם דיאטנית. מבחינת שדיים: המידה שתארת היא שד תקין, אכן קטן אך תלוי ג במשקל שלך. את גבולית לתת משקל ויש לכך לעיתים התאמה לשד. יתכן גם גנטי, מצד אביך כי שתארת. ובמידה ומחזורים סדירים שאר ההתפתחות תקינה אז בדרך כלל הפתרון היחיד לשד הוא ניתוחי.הייתי מציעה לפני מהלך זה נסיון להשמין ופגישה עם רופא הילדים לגבי צורך בברור אנדוקרני אצלך ספציפית בגלל שאלות שישאל אותך. בברכה, דר' רחמיאל,

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות