עזרה דחוף :(

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

30/09/2015 | 15:59 | מאת: שחר

היי אני בת 13 ולפני כמה זמן היו לי כאבי ראש. אמרו שיש לי חוסר בברזל ורוצים שאני יילך לרופא נשים שיבדוק אותי.. אני מתביישת ואני לא רוצה להתפשט בבדיקה ואמא שלי אומרת שזה לא נורא אבל זה נורא אני לא יודעת מה לעשות! למה חייב?? אני לא נמצאת עם בנים... למה לא מספיק בדיקת דם? ולמה אני צריכה להתפשט? אני צריכה להיות ערומה לגמרי?? אולי כי אני מתביישת ירשו לי להיות עם תחתונים שגם מזה אני מתביישת אבל מעדיפה? חוץ מהבושה הבדיקה הזאת כואבת? כמה רופאים יהיו שם ויסתכלו?? מה בדיוק עושים? אני לא רוצה ללכת ואני בוכה מזה כבר יומיים! ואם פתאום אני יקבל שמה מחזור?? :( סליחה שזה הרבה שאלות אבל אני ישמח לתשובות להכל שחר

04/10/2015 | 23:28 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לשחר שלום רב קודם כל תפסיקי לבכות. אין סיבה. יש רופאות נשים מומחיות לטיפול בילדות. הן נשים. הן עדינות ונעימות, לא דוחפות ידיים, לא משתמשות במכשור ולא מכאיבות בכלל. לא יבצעו שום בדיקה שאינה לרוחך ולא יבצעו שום בדיקה בכוח. לכן תבקשי מאימך שתיקח אותך לאחת מן הרופאות הללו, אני בטוחה שהיא תסכים. זו רופאה אחת בלבד שבודקת אותך. לא הרבה רופאים. זה לא כמו בסרטים....אבל זו פגישה מאוד מאוד חשובה כדי להבין את הסיבות לאנמיה שלך. כמובן שניתן לפנות דרך הקופת חולים לאחרת מרופאות הנשים המתמחות בטיפול בנערות וניתן גם לפנות למרפאת נערות ייעודית המשלבת אנדוקרינילוגית ילדים וגניקולוגית ילדים ומיועדת לנערות כמןך. גם שם בשיחה משתתןת 2 רופאות - בבדיקה רק אחת. בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות