הסרת שיער

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

24/08/2014 | 01:13 | מאת: האופטימית

ערב טוב, אני אמא לילדה בת 7.4 שנמצאת כרגע במעקב להתבגרות מינית מוקדמת. אחרי כל הבדיקות היא לא מאובחנת תחת הגדרה זו אך עדיין יש לה סימנים שלא לגמרי תואמים את גילה והבעייתי מביניהם הוא שיער בבית שחי. בתי ביקשה להסיר את השיער, מדובר בפלומה קטנה אך מציקה לה (ים, בריכה, גופיות....) והאנדוקרינולוגית שמטפלת בה הסכימה אך לא ידעה להמליץ על תכשיר. אני פוחדת לבחור תכשיר שעלול להאיץ את הגדילה לאחר ההסרה ולכן אשמח לקבל המלצה לתכשיר שמתאים לילדה בגיל הזה. תודה מראש והלוואי ופה אזכה לתגובה.

26/08/2014 | 21:49 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב שיעור בבית השחי המלווה בריח זיעה בגיל 7 שנים אכן אינו מצב של התבגרות מינית מוקדמת. ההמלצה בגיל זה היא לא לגעת. וזה מה שכדאי שתסבירי לביתך. התכשירים שאינם מעודדים צמיחה כואבים וחבל. אם יש רק פלומה ולא שיעור משמעותי מיני עדיף לא לגעת הרך היחידה לגעת ללא עירור צמיחה נוספת היא על ידי שיטות כמו אינפרא אדום. SHR. IPL השאלה היא אם אכן נחוץ בגילה? בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות