התבגרות מינית אצל ילדות בנות 8-9

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

29/04/2014 | 21:37 | מאת: שרון

בנותיי בנות 8 ו - 9 . לקטנה בת השמונה , שיש לציין כי היא רזה ובהחלט מתאימה במידותיה לגילה, צמחו לאחרונה שערות בבית השחי. אני לא יודעת אם להוציא לה אותן ואיך לעשות את זה בגיל כזה. כרגע, בגלל שהיא ראתה את זה, אני מוציאה כל פעם עם פינצטה... הגדולה, בת התשע, שמבנה גופה הוא גדול יותר, והיא בעלת עודף משקל , אין שערות בבית השחי, אבל כן שיער ערווה, וכן סובלת מהפרשות מידי יום, שקופות, אך רטובות (סליחה על התיאורים). רציתי לשאול אם כל זה לא קצת מוקדם... אני מנסה להגיע לאנדוקרינולוג אך בכל מחוז צפון לא מצאו לי תור לחודשיים הקרובים !!! אני מתלבטת אם בכלל יש מקום לדאגה...

06/05/2014 | 07:19 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לשרון שלום רב, הממצאים שאת מתארת אצל 2 בנותייך הם תקינים לגמרי. התבגרות המינת אצל ילדות יכולה להתחיל בטווח של גילאים 8-13 שנים. וסימני שיעור מיני, ריח זיעה ושעור בבית השחי יכולים להקדים אף לגיל 6-7 שנים. במקרים בהם מתחילל פני גיל 8 שנים כדאי לפנות לחוות דעת אנדוקרינולוג ילדים לוודא שאכן לא מעיד על בעיה הורמונאלית. העובדה ששתיהן שונות גם ברורה - בתוך טווח התקין אך לא זהה. מבחינת אופן הוצאת השיער: במידה ויש מספר שערות בודדות ולא מפריע לה אין מקום להוציא בכלל. במידה ומפריע לה ניתן להוציא בכל דרך מקובלת. בברכה,

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות