התפתחות מינית מוקדמת מעקב9.7

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

02/02/2019 | 20:26 | מאת: מיכאל

בתי תהיה בת 10 ביוני. גובהה 1.53. התפתחות בשנה האחרונה ״טסה״- שדיים (כבר לא ממש ניצנים), שיער ערווה, ריח זעה ועכשו גם התחיל שיעור בבית השחי. היא בוגרת והגובה תואם את ההתפתחות. פשוט לא נראית ולא מתנהגת כמו בת גילה. בדיקת עצמות בגיל 9 הראתה התאמה לגיל 10. הרופא אמר שהמצב דוקא טוב כי היא תקבל מחזור בגיל מוקדם אבל היא גבוהה אז גם ימנע ממנה להיות גבוהה מדי (היא יותר מראש מחברותיה) . הכל כביכול בסדר ואמא שלה לא מכילה את זה שבגיל 10 יש כמעט אשה בבית. היא לא שמנה אבל הקפיצה בשנה בשנה האחרונה בגדילה ובאכילה משמעותית. האם יש טעם לבדוק שוב את התמונה/ בדיקות או להניח לה להתפתח וללוות את ההיבט הרגשי? אני התפתחתי מאוחר יחסית ועד כיתה ז לא זוכרת שהתעסקתי בזה

11/02/2019 | 06:10 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב את מציגה שאלה מורכבת שמצריכה התייחסות ושיחה עימך ועם ביתך ממש לא שאלה שניתן לענות עליה באופן מקצועי ואחראי ברשת בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות