הפסקת ווסת יותר מחצי שנה

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

25/10/2017 | 22:00 | מאת: הילה

שלום, בתי בת 16, קיבלה מחזור בגיל 13. בהתחלה היה כל חודש. אח"כ דילג חודש בין לבין. עכשיו מעל חצי שנה שאינו מגיע. בדיקות דם מראות שיש לה פרוגסטרון נמוך מאד. הרופאה נתנה כדור של ההורמון הנ"ל ל-5 ימים, פעמיים ביום. בתקווה שזה יעורר ווסת, במידה ולא היא אמרה שתיתן לה גלולות. האם יש מספר סוגי כדורים של פרוגסטרון ? יש חשד לשחלה פוליציסטית, איך יודעים מבחינת בדיקות דם ? והאם זה יהיה מחייב לקחת גלולות ? תודה

27/10/2017 | 05:24 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רבבמקרים בהם היהדימוםווסת סדיר שפסק החשיבות הרבה ביותר היא לנסותלברר למה ההפסקההיגיעה. ויש לכם מגוון רב של סיבות. העובדה שאין מחזור מעידה על כך שאין ביוץ ומכך אין מספיק פרוגסטרון . אבל הבעיה היא שאין ביוץ ולכןאין מחזור. כדי שיהיהביוץ צריך איזון מלא בגוף הנערה. לכן בהפסקת דימום יש חשיבות רבה יותר בלברור הסיבה לחסר האיזון. צץן של כדורי פרוגסטרון למשך כ 7 ימים הוא רק דרך לראות את אחתהסיבות. זה אינו טיפול דפנטיבי. בכדי לברור את הסיבה בגיל 16 שנים אני מציעה לפנות לצוות של אנדוקרינלוג ילדים וגניקולוג המתמחה בנערות ואולי גם להתייעץ עם רופא הילדים. ניתן לפנות למרפאת נערות באסף הרופא - פקס 08-9779156 בברכה

27/10/2017 | 19:26 | מאת: הילה

תודה. האם ידועה לך מרפאה/בית חולים קרוב יותר. אנו גרים בצפון.

28/10/2017 | 05:58 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב איני מכירה מרפאה משולבת באזור הצפון. אבל תפני לאנדוקרינולגית ילדים (יהיה לה יותר נעים עם אישה) בכל אחד מהמרכזים הרפואיים או בקופה שלך . והיא כבר תעבוד מול גיקוללגית באזור. לאחייב להיות משולב יזית - רק ייעוץ משולב

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות