תוצאות בדיקות דם וסימנים לסכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת בגיל הרך ובילדות

22/08/2013 | 18:25 | מאת: אמא

שלום ד"ר רחמיאל. ילדה בת 5 רמת סוכר בצום 102 , רמת ברזל גבוהה 134 (בנוסף רמת נויטרופילים נמוכה 35 , לימפוציטים גבוהים 49, איזונופילים גבוהים 6.4% (0.71# ) סיבת ביצוע הבדיקות הן תופעות מוזרות שהתגלו בחודשים האחרונים: גוש בשד אחד(ילדה בת 5), הפרשות וגינליות מסריחות בצע צהוב- ירוק, בכמות שלא היתה עד היום. עייפות וכאבי רגלים. רופאת הילדים שולחת לבדיקות . אנא אולי לך יש איזשהו כיוון. מה פשר תוצאות הבדיקות דם שהתקבלו... האם יש סיכוי לסכרת ולכן רמת החיסוניות נמוכה... לא רואה אותה שותה הרבה מהממוצע ולא רצה הרבה לשרותים מהממוצע..

שלום רב, רמת סוכר 102 ללא התסמינים , כפי שאת מציינת אינה מעידה על סוכרת. יתכן ש בכל קר בין כל תוצאות הבדיקות לבין התמונה הקלינית אולם בוודאות יש לברר את הסימנים של השד וההפרשה הואגינאלית. האאזינופילים יכולים לא להיות קשורים ויכולים גם להיות סימן לזהום הגורם להפרשה. בכל מקרה הייתי ממליצה לחזור לרופא הילדים לשם המשך ברור כולל בדיקת רופא נשים לילדות. במידה ויש לביתך עודף משקל יכול להסביר את השד, ואת ערך הסוכר. במידה ומופיעים תסמנים של שתיה והשתנה וחולשה יש לחזור על הסוכר בצום וגם אחרי ארוחה עשיר בפחמימות. בברכה דר' מריאנה רחמיאל

06/09/2013 | 10:17 | מאת: אמא

מנהל פורום סוכרת בגיל הרך ובילדות