ערכי סוכר גבוליים ותזונה לקוייה

דיון מתוך פורום  סוכרת בגיל הרך ובילדות

05/09/2015 | 09:55 | מאת: רוני

דר מריאנה שלום, בתי בת 11 אוכלת מזון שמושתת על פחמימות וסוכרים. נגעלת ונמנעת מירקות פירות וגבינות. בבדיקת דם אקראית בצום נמצא ערך סוכר 104 וHa1c 5.8 יש לציין שבמשפחתנו משני צדדים סבים עם סוכרת type2 ושימוש באינסולין שאלתי היא איזה המשך בירור עלינו לעשות אם בכלל? (האם בירור אנדוקרינולוגי?) ברור לי שנדרש שינוי תזונתי. האם ניתן להסתפק במינונים נמוכים יותר של מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה או לעשות שינוי קיצוני של מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך. הילדה נכנסה לחרדה לאחר פגישה עם דיאטנית סוכרת. תודה רבה רבה מראש

לרוני שלום רב ערכים אלו גבוליים בהחלט. אם לביתך יש עודף משקל אז ככל הנראה כבר מפתחת מצב של טרום סוכרת עם הסיפור המשפחתי שיש לכם. הטיפול בה הוא קודם כל שינוי אורח חיים הכולל פעילות גופנית יום יום של כ 40 דקות ובנוסף שינוי תזונתי בהדרכת דיאטנית. גם בהפסקת סוכרים פשוטים והתאמת התזונה לגיל ולצרכיה על ידי דיאטנית קלינית ייעודית לילדים. לפעמים מוסיפים גם טיפול פומי . אם היא נכנסת לחרדה מדיאטנית תלכי את תקבלי הדרכה ותדאגי שהתזונה המוצעת בבית תתאים להמלצות. כדאי כבר להתחיל בשינוי באור חיים. מומלץ ייעוץ מרפאה אנדוקרינית ודיאטנית בברכה

15/09/2015 | 09:44 | מאת: רוני

ד"ר רחמיאל תודה רבה על תשובתך. בתי אינה בעודף משקל. היא רזה Bmi תקין. היא מסרבת בכל תוקף לאכול ירקות פירות וגבינות. נגעלת אפילו לשבת לצד אדם שנגע בירק. א. לאור העובדה שהיא אינה בעודף משקל , האם נתוני בדיקות הדם מצביעים על חומרת הבעיה? ב.האם ידוע לך על טיפול התנהגותי שיכול לסייע לנו להתמודד עם בעיית האכילה? שכן שינוי בהרגלי באכילה הוא חלק מהפתרון ואינני רואה כיצד הוא יתרחש. תודה רבה מראש ושנה טובה.

מנהל פורום סוכרת בגיל הרך ובילדות