התפתחות ומניעת סוכרת 1 אצל ילדים

דיון מתוך פורום  סוכרת בגיל הרך ובילדות

19/10/2020 | 07:09 | מאת: גלי

בתי אובחנה כחולת סוכרת נעורים בגיל 4 ושלושה חודשים. ידוע לי שסוכרת נעורים אצל ילדים מתפתחת מהר מאוד, ובכל זאת כמה אירועים בעבר שלה לא נותנים לי מנוח . כשהיתה בת שנה וחצי הרחתי מהנשימה שלה ריח אצטון חריף בעת שישנה. הריח התפוגג אחרי כשלושה ימים ולא חזר יותר עד לאבחון הסוכרת. כשהיתה בת שנתיים וחצי וגמלתי אןתה מחיתולים נהגתי לתלות את המכנסיים הרטובים בשתן על מתקן הכביסה ותמיד המכנסיים התכסו בהמוני נמלים. לא ידעתי בזמנו ששתן של אדם בריא לא אמור להכיל סוכר. לאור מה שכתבתי כאן, 1. האם ייתכן שהיתה חולה חלקית בסוכרת כבר אז, ו"משכה" שלוש שנים עד שתאי בטא נהרסו לגמרי? 2. האם קיימות מחלות או מצבים אחרים שבהם יש ריח אצטון מהנשימה וסוכר בשתן?

שלום רב כל מצב של רעב ומחלה מתבטא באצטון בשתן לאיכולה לענות על השאלה אם משכה את המחלה 3 שנים , אבל זה לא משנה בעצם לטיפול שלה כרגע

מנהל פורום סוכרת בגיל הרך ובילדות