הוצאת ציסטה ידועה בניתוח קיסרי מתוכנן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - רשלנות רפואית

30/04/2014 | 15:54 | מאת: דבורי

שלום רב. בדצמבר 2012 ילדתי את בתי השניה בניתוח מתוכנן. הצוות, כולל המנתחת, ידעו כי יש להוציא ציסטה מהשחלה שהיו בה מחיצות ונוזל כלשהוא וכי שינתה את צורתה וזו הייתה הזדמנות נפלאה להיפטר ממנה. חודשיים אחרי הניתוח, במעקב רגיל של רופא נשים, התברר כי כנראה הם רק לקחו דגימה (שיצאה תקינה) והציסטה עדיין קיימת. אין זה המקום לפרט את כל הסיפור כולו כרגע, אך בימים אלה אני מועמדת לניתוח להוצאת הציסטה בחודש הקרוב. עברתי בחודשיים האחרונים 6 מומחים מהתחום. דעותיכם לא הו שוות בקשר לסיבה שהציסטה קיימת: רובם טענו שלא הוציאו את הציסטה בניתוח, חלקם טענו שמדובר בשאריות מהציסטה וחלקם טענו שהוציאו ויתכן שהיא חזרה. ביקשתי באופן מיוחד את הדוח הפתלוגי מהניתוח ושם לא כתוב בבירור אם הוציאו או לא. עוד ניתוח עבורי מהווה בעיה כיון שאני אחרי 3 ניתוחים ומעוניינת בעוד ילדים (שזה אומר - עוד ניתוחים קיסריים בעתיד) וכבר יש התדבקויות. מיותר לציין את עוגמת הנפש, הכספים ששולמו לרופאים פרטיים לצורך ייעוץ, בזבוז ימי עבודה ועוד. אני כל הזמן תוהה אם יש קייס לתביעת בית החולים או לא. אשמח לחוות דעתך.

דבורי שלום רב., מעבר לייעוץ הרופאים המטפלים והמאבחנים הרי שיש הכרח להעביר את כלל התיעוד לרופא מומחה שעוסק בכתיבת חוות דעת באשר לרשלנות רפואית.,

01/05/2014 | 16:55 | מאת: דבורי

אם יש לכך קייס, כי אני מבינה שמדובר בעלויות לא פשוטות שלא תמיד שוות את המאמץ. בעניין הנ"ל אמרו לי שניים מהרופאים כי מדובר בעניין שכיח, וכי ניתוח קיסרי הוא מורכב, יש הרבה כלי דם פתוחים... ולא תמיד ניתן להוציא את הציסטה בשלמותה. ואם כך - לא בטוח שיש טעם להגשת תביעה. האם אתה מכיר מקרה מסוג כזה או דומה שאכן זכה?

מנהל פורום הריון ולידה - רשלנות רפואית