האם ניתן לעכב השתלה?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

23/12/2012 | 23:05 | מאת: רונית

עקרו שיניים 36,37. עברו 4 חודשים מאז העקירה וזומנתי להשתלה. בינתיים התרגלתי לחוסר השיניים הלו . לא מפריע לי ולא נראה לעין. האם ישנה חובה לבצע השתלה בטווח זמן של חצי שנה מאז העקירה או שאוכל לעכב את התהליך? ואולי בעוד שנה או שנתיים כשיעקרו גם השיניים הסמוכות_ שגם הן מתנדנדות מעט אז אבצע השתלה אחת מרוכזת??

15/01/2013 | 17:50 | מאת: ד"ר אלי מיכאלי

שלום רונית, המלצתי היא שלא לעכב את ההשתלה משני טעמים עיקריים: ראשית, תהליך אובדן העצם ממשך באופן איטי ככל שחולף הזמן כך שישנה אפשרות כי ספיגת העצם תקשה תפחית את זמינות העצם להשתלה ואף לא תאפשר אותה. שנית, חוסר בטוחנות במיוחד כאשר המטופל סובל ממחלת חנכיים וניידות שיניים תגרום לעומס על השיניים הקדמיות כך שיווצרו שינויים סגריים בלתי הפיחם עד לאובדן שיניים מואץ.

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית