נסיגת חניכיים .......

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

06/05/2021 | 13:09 | מאת: ליאת

האם יש מצב שאחרי עקירה תהיה נסיגת חניכיים בשן השניה בסמוך לעקירה , כלומר אם עקרו שן 46 ובשן 44 פתאם יש נסיגת חניכיים ,יש מצב שזה יכול להיות בגלל העקירה , ואם כן למה זה קורה ?

שלום רב, כן זה יכול לקרות. אבל זה לא הסיבה העיקרית לכך. האם לפני העקירה היה לך גם דלקת חניכיים? אם כן, אז זה גם מעודד את הנסיגה אחרי העקירה. אם צורת הצחצוח שלך לא תקינה, אשר משפשפים ימינה ושמאלה באזור החניכיים, אז תהליך זה גם מעודד נסיגת חניכיים. זה תלוי גם בסוג החניכיים שיש לך. במיוחד אחרי העקירה עצם הלסת משתנה אם זה מבחינה וורטיקאלית או הורזנטאלית וכך גם משתנה מצב וקוו החניכיים באזור העקירה ולידה. הרבה בריאות. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית