שתלים ישנים בפה כבר עשר שנים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

13/04/2021 | 16:07 | מאת: ליאן

שלום ותודה מראש, יש לי שתלים בפה בערך 10 שנים, הגשר מחרסינה לא היה טוב והוציאו לי על מנת לעשות חדש. הרופאה הקודמת כבר לא עובדת ופניתי למרפאה אחרת. הרופא בדק אותי והכניס לי מכשיר שבקצה יש חוד, אמר שהגיע לעומק 11 מ"מ טען שיש כיסים ודלקות ואצטרך לעשות סיטי לוודא שהם בסדר. הגעתי אליו שלא סבלתי משום כאב אף פעם. אחרי שהוא חיטט עם המכשיר מאד עמוק כבר שבוע יש לי כאבי תופת גם בלילה, אולי פצע שם את המקום אין לי מושג מה המכשיר עלול לעשות. השאלה שלי אם בדיקה כזאת עם החוד של המכשיר שנראה מכשיר רגיל שרופאים בודקים עלול חלילה לגרום נזק לשתלים והאם מותר להכניס את זה לבדיקה היכן שיש שתלים הרי בדיקה אמורה להיות על ידי צילום או סיטי. תודה רבה על תשובתך, אני מאד מודאגת מהכאבים וחלילה נזק לשתלים.

שלום רב, מכשיר זה בודק את מצב החניכיים , העצם ומודד את עומק הכיס הדנטלי. בדיקה זו לא גורמת נזק לשתלים והכאבים הם מהדלקת שיש לך ולא מהבדיקה. 11 ממ זה אומר שחצי מהשתל או יותר דלקתי ולא נאחז בעצם. יש לטפל בדלקת זו. יש כל מני שיטות שמנסים לשמור לך על השתלים כמה שיותר ולא לעקור אותו, אבל אם הדלקת מתקדמת חייבים להוציא את השתל. הבדיקה הזו והסיטי משלמים את התמונה וכך יודעים בדיוק מה מתרחש סביב השתלים ו\או השיניים. הרבה בריאות. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית