כתרים מעל שתלים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

30/03/2021 | 14:49 | מאת: צביקה

יש לי בפה 2 שתלים צמודים כבר קרוב ל 20 שנה שזה מעל הממוצע השתלים במצב טוב ויציב ! העניין הוא שהכתרים מעליהם שבורים ויש צורך להחליפם.היות ובנוסף גם נכנס אוכל מתחתם. אני מתלבט האם נכון וכדאי להשקיע הרבה כסף בכתרים ומבנים חדשים ופתאום חלילה יקרה משהו לשתלים עצמם. או אולי אפילו עצם ההתעסקות איתם תזעזע את המקום ותגרום לאיזה טריגר ? הומלץ לי על כתרי זרקוניה. מה דעתך ?

שלום רב, איך אתה מגדיר מצב טוב ויציב? נעשו צילומי רנטגן ? יש לבדוק את השתלים בדיקה קלינית מעמיקה וגם לבצע צילומי רנטגן, לבדוק את יציבותם וגם את המיקום שלהם, מצב החניכיים, העצם וכולי דרך החשיבה צריכה להיות אחרת. הכתר על השתל אין לו צורך אם השתל לא תקין והשתל אין לא משמעות בלי הכתר. לכן השתל והכתר חייבים להיות במצב תקין. אבל אם צריך להחליף את המבנים והכתרים יש לבצע זאת עם אותם חלקים ו\או מבנים של השתל המקורי או עם חלקים שהם מותאמים לשתלים שיש לך ולתכנן אותם כך שהסגר שלך לא ישתנה. מקווה שעזרתי לך. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית