שאלה ...............

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

23/03/2021 | 08:58 | מאת: דנה

לפעמים מסביב לכתרים נוצרת דלקת בשורשים ואז צריך לעשות או חידוש טיפול שורש או עקירה ,והשאלה שלי איזה צילום צריך לעשות כדי לראות אם מסביב לכתרים יש דלקת בשורשים האם צילום פראפיקאלי או צילום פנורמי מה יותר טוב?

שלום רב, לא הבנתי את השאלה שלך, אבל מנסה לענות לך. מה היחס בין הכתרים לדלקת בשורש השן ? הכתרים הם כתרים חדשים? האם את מתכוונת לדלקת מסביב לשורש השן ? הצילום הפריאפיקאל הוא הצילום המתאים ביותר לבדיקת שורש השן. הרבה בריאות. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

27/03/2021 | 17:05 | מאת: דנה

כן לזה התכוונתי פשוט יש לי כמה כתרים ואני חוששת שאולי יש תהליכים פראפיקלים מסביב לשורש , כי היה לי פעם בשן אחת, אז רציתי לבדוק זאת, האם רופא שיניים לוקח תשלום על צילום פראפיקאלי ?

שלום רב, כן, אבל זה תלוי במצב הפה והשיניים שלך. אם את רוצה לראות ולבדוק את מצב הפה בכלל יש לעשות בדיקה קלינית מעמיקה אצל רופא השיניים ולפי זה הוא מפנה אותך לצילום פנורמי או וגם צילומי פריאפיקאלי. הרבה בריאות. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית