שתל או גשר ?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

26/02/2021 | 12:26 | מאת: נורית

יש לי צורף בשתל אשר משני צידיו שיניים הזקוקות לטיפול שורש וכתר מתלבטת בין גשר של 3 שיניים לבין השתל והטיפולים אחת הסיבות היא שהאפשרות היא לשתל קצר בלבד. מה דעתך ? מה היתרונות והחסרונות של כל גישה ?

שלום רב, שאלה מצוינת אך אינני יכול לענות לך זה תלוי במצב השיניים שלך בכלל, והכי חשוב מצב השיניים משני הצדדים, ואם הם כן יחזיקו מעמד אחרי הטיפול שורש לעוד עומס נוסף. אין להעמיס על שיניים אחרי טיפול שורש עד שכן יודעים שטיפול השורש כן הצליח. היתרונות בשתל זה שכל שן יש לה שיקום "משלה" וכך העומס מחולק על כל שן ושן או שתל. יש היום גם שתלים קצרים שהם דיי טובים. אך חשוב להדגיש הצלחת הניתוח תלויה במצבך הבריאותי, בסוג ההשתלה ואיך מבצעים אותה, בכמות העצם שישי לך ובבריאות הפה בכלל. הרבה בריאות. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית