ויטמין d וויטמין d3

דיון מתוך פורום  תרופות הומאופתיות

03/01/2013 | 17:40 | מאת: נטע

שלום רב! לפי בדיקות דם שעשיתי חסר לי ויטמין d. אני לא אוכלת דגים וממעיטה במוצרי חלב. אני שוקלת לקחת כדורים של ויטמין d. מצאתי כדורים של ויטמין d וויטמין d3, הם נמצאים באותה הקטגוריה ותהיתי מה ההבדל ואיזה מהם עלי לקחת? תודה רבה ויום טוב :-)

שלום נטע, בעצם אין מדובר בויטמין (ויטמין מוגדר חומר שהגוף לא יודע/יכול לייצר) אלא בהורמון (חמש תרכובות אורגניות המובדלות זו מזו הודות לאטום נוסף של מימן או קשר כימי משותף כפול במקום יחיד.). 3D היא הצורה הפעילה של ההורמון ולכן הוא המקובל ביותר בשימוש כתוסף תזונה (משלים חוסר כללי בויטמין D). לשאלתך , בידקי במוצר עליו כתוב ויטמין D , סביר שתגלי שזו הכותרת ובפנים החומר הפעיל הוא ויטמין D3. נטילה של 400 יחי'/בינל' למשך חודשיים ולאחריהם בדיקה חוזרת הם הטיפ שלי עבורך וכמובן לבצע פעילות גופנית בשמש למשך חצי שעה. בריאות טובה, צחי אשרוב 0544546665

מנהל פורום תרופות הומאופתיות