מספר שאלות

דיון מתוך פורום  תרופות הומאופתיות

17/09/2012 | 23:22 | מאת: יוסי

שלום, ברכות על פתיתת הפורום ותודה. רציתי לשאול? 1. תרסיס HCG- האם הוא באמת תרופה הומיאופתית? אם כן, מה הדילול? פוטנציה? מקור הפקה של התכשיר? ישנם תכשירים שונים חלקים מציינים אצות מסוימות שנמצאות בתרסיס, חלקם צמחי מרפא ספציפיים, ויש תכשיר הכותב HCG הומיאופתי בפירוש ואף מציין את הפוטנציות. תוכל להרחיב על כך? 2. איך הצליחו, באופן כללי מחקרים מדעיים להוכיח יעילותה של הרפואה ההומיאופתית על פני פלסבו וכיצד מסבירים זאת? תוכל לתת דוגמא לספקנים כדי ללמד אותם שהומיאופתיה באמת עובדת כפי שאני מאמין?

היי יוסי, 1. תלוי בחברה המייצרת, לדוגמה , תרסיס של חברת DESBIO מגיע בדילולים הומיאופתיים (הנמוך ביותר 12ch והגבוה ביותר 100ch), כמו כן יש של חברת טבעון ביו טק וזה על בסיס צמחים (מופק מאצות) ולא הומיאופטי. אוכל להרחיב אם תציין את שם החברה המעניינת אותך או תעתיק את המרכיבים המופיעים על התרסיס. 2. המחקר ההומיאופטי נקרא PROVING , הכללים המאפיינים אותו שונים מהכללים המוכרים במחקר הרפואי. ישנם עדויות רבות לשימוש בתבריאים הומיאופטים מול פלצבו (לטווחי זמן קצרים וארוכים- לבעיות חריפות/אקוטיות ולבעיות כרוניות) בהם נמצא פער משמעותי בין השניים, כמובן לטובת התבריא. מצד שני מבחינה מדעית העניין לא פשוט למדידה באמצעים של ימינו (אולי עם התפתחות המדע גם זה יוברר ואולי לא - יש לקחת בחשבון , רבים מהמדענים יודעים זאת, כי לא הכל ניתן להסבר באופן מדעי. עם זאת ספקטרומטר (מכשיר למדידית כמות אור ) מוצא כי דרך כוס ובה תבריא הומיאופטי עובר פחות אור מכוס ובה מים מזוקקים - מכאן שיש הבדל בין הכוסות..

21/10/2012 | 14:46 | מאת: שגית מולכו

בקיצור- הומיאופאטיה לא ניתנת להוכחה by definition היות וההומיאופאטיה אינה מציבה את עצמה למחקר אלא קובעת כלים כביכול מחקריים שאינם עומדים בקריטריונים אוביקטיביים. לכן יפה שאתה מאמין בהומאופטיה,גם אני מאמין באלוהים אבל לא מנסה להוכיח אותו, כי אם לא אצליח עלי לנטוש את אמונתי.. תקרא קצת את ליבוביץ ותבין שאין קשר בין אמונה לבין מדע.

מנהל פורום תרופות הומאופתיות