וריד שטחי בצוואר

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

22/05/2014 | 13:22 | מאת: וריד שטחי בצוואר

פרופסור ניטצקי שלום וברכה , אני מודאג, פתאום מופיע לי וריד שטחי בולט ודק הנראה לעין בצבע ירוק כחול על בסיס הצוואר וחוצה את עצם הבריח הימיני ?! יש כאלו מעט גם על כפות הרגליים אבל אני מתחיל להבין שכאשר שה מופיע על הצוואר והחזה זה מצביע על פתולוגיה פנימית באיזור וזה מדאיג ,ברקע גם צרידות קלה וגודש אף , על איזו פתולוגיה מעיד וריד שטחי כזה שצץ לו פתאום בין הצוואר לעצם הבריח ולחזה ימין ? האם משהו בצוואר או בריאות ? מתוך נסיונך מה לדעתך הסיבה ?

לרוב אין סכנה בגודש או בציור ורידי. הופעה של הרבה ורידים באיזור כתף ודופן בית חזה עם נפיחות היד יכולה לרמז על חסימה של הוריד הפנימי ביד או בבית החזה. לא נראה שזו בעייתך. אם יופיעו ורידים נוספים או נפיחות כדאי להתייעץ ולהבדק אצל כירורג כלי דם.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים