ניתוח ורידים אנדו לייזר/גלי רדיו+דליות

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

21/09/2013 | 16:20 | מאת: מיטל

שלום, אני בת 33. לאחר שני הריונות בהם סבלתי מאוד מורידים ברגליים (נפיחות ובצקות)אני אחרי שנה וחודשיים מהלידה השניה. סובלת מכאבים ברגל ימין בעיקר, ורידים מנופחים ומקושי לעמוד על הרגליים יותר מכמה דקות. דופלר ורידים הראה אי ספיקת מסתמים ב-Sapheno femoral junction ברגל ימין ובוריד הספון לאורך שתי הרגליים. כירורג כלי הדם המליץ על ניתוח ורידים אנדו לייזר/גלי רדיו +דליות תחילה בימין ואח"כ גם בשמאל. שתי שאלות: א. מה ההבדל בין אנדו לייזר לגלי רדיו אם קיים בכלל? ב. האם כדאי לבצע ניתוח כזה אם מתוכנן הריון נוסף בשנים הקרובות וסביר שיש לי נטיה גנטית לפתח את אותן תופעות שהיו לי בהריונות הקודמים? תודה! מיטל

מדובר באי-ספיקה ורידית תסמינית (תלונותיך). אם סובלת גם ברגל שמאל ניתן לבצע בו-זמנית טיפול בשתי הרגליים. למעשה אין הבדל מאוד משמעותי בין טיפול באנדו-לייזר לטיפול בגלי רדיו. בורידים מאוד גדולים התגובה לאחר הטיפול חזקה יותר בלייזר. לגבי ביצוע הטיפול כעת או לאחר סיום ההריונות המתוכננים: נכון שקיים סיכון מעט יותר מוגבר להישנות דליות בהריון לאחר טיפול באנדולייזר או בגלי רדיו, אבל..אם סבלת מאוד בהריון האחרון יש חשש שתסבלי יותר בהריון הבא.

מדובר באי-ספיקה ורידית תסמינית (תלונותיך). אם את סובלת גם מרגל שמאל - ניתן לבצע טיפול במקביל בשתי הרגליים בו זמנית ! למעשה אין הבדל מאוד משמעותי בין טיפול באנדולייזר לבין טיפול בגלי רדיו. בשניהם הוריד מטופל בחום. בורידים מאוד גדולים התגובה לאחר הניתוח יותר קלה בגלי רדיו. באשר לעיתוי הטיפול: כעת או לאחר סיום ההריונות המתוכננים: נכון שישנו סיכון מעט יותר מוגבר להישנות דליות בהריון לאחר טיפול בלייזר או בגלי רדיו, אבל... אם סבלת בהריון האחרון ישנו חשש שתסבלי יותר בהריון הבא.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים