שאלה לגבי דליות ברגליים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

17/08/2013 | 22:37 | מאת: מייק

שלום רב דוקטור. אני בחור צעיר בן 20. בשנים האחרונות שמתי לב שיש לי כמה דליות ורודות ברגליים (באיזור השוק) אך לא ברמה שמפריעה לי אסתטית חשוב לי לציין שגם לאימי יש ורידים ודליות ברגליים היא טוענת שזה הגיעה לה בעקבות נטילת גלולות כשהיתה צעירה. עכשיו הנושא שמבלבל אותי הוא שקראתי בכל מיני מקומות שיש מקומות שאומרים שעמידה ממושכת גורמת לדליות וחלק אומרים שעמידה ממושכת מחריפה את התופעה. אני ממש מבולבל ואני לא בקיא בנושא. פשוט התחלתי עכשיו לעבוד בעבודה שעומדים שם הרבה זמן (באיזור ה8-10 שעות רצוף) האם אתה מציע לי לוותר על העבודה בגלל הדליות ? או שזה לא משנה. מה אתה מציע לי לעשות באופן כללי דוקטור ?

א) עמידה ממושכת איננה הגורם לדליות ורידים בגברים. הסיבה השכיחה הינה תורשה. ב) נכון - שעמידה ממושכת במקום עלולה להחמיר בעיה קיימת. ג) זו איננה סיבה להחלפת עבודה. מה שעליך לעשות זה מעת לעת להעביר משקל מרגל לרגל, ללכת במקום ולגרוב גרב אלסטית. ד) הרבה יותר נכון לעבור פגישת יעוץ+דופלקס ורידים ולשקול טיפול בורידים, לפי הצורך.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים