דליות, פקקת בעבר ונובהרינג

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

20/07/2013 | 22:59 | מאת: גלית

אני בת 42. בעבר סבלתי מדליות ברגליים ומקרה אחד של פקקת בוריד בעקבות שימוש בגלולת יסמין, ולכן עברתי לפני חצי שנה טיפול בקיטור בשתי הרגליים. יש היסטוריה משפחתית של דליות אבל לא ידוע לי על פקקת פרט למקרה שלי. לאחר הפקקת עברתי מיסמין לטבעת NUVARING (טבעת תוך נרתיקית למניעת הריון - מכילה אסטרוגן ופרוגסטרון 11.7mg Etonogestrel ו- 2.7mg ethinyl estradiol) בהתחשב בהיסטוריה של פקקת, האם NUVARING מסוכנת עבורי? האם יש עדיפות לגלולות אחרות? (איני רוצה התקן תוך רחמי) תודה

בעקרון לגבי סוג גלולות - זו שאלה לגניקולוג. תתכן פקקת שטחית על רקע גלולות. באם עברת טיפול בקיטור - קרוב לודאי שאין לך אי-ספיקה ורידית ולכן הסיכון קטן.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים