תגובה להמסת ווריד

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

04/02/2013 | 19:22 | מאת: טובה

שלום רב. התחלתי טיפול בהמסת ווריד ע"י זריקות. לצערי הרב הטיפול נעצר עקב יצאת הרופא לחופשה.הווריד שטופל נוקשה וכואב. 1. האם יש בעיה עם מירווח של כחודשיים בין הטיפולים? 2. האם מצב הווריד שהוא קשה וכואב - תקין וניתן להמתין או שעלי לפנות לטיפול אצל רופא אחר. אודה לתגובתך

הטיפול בהזרקה איננו ממיס את הורידים אלא חוסם אותם ומונע זרימת דם. התגובה הראשונית היא אודם, חום מקומי ונוקשות של הוריד (כפי שאת מתארת). מצב זה מופיע יום-יומיים או אפילו שבועיים לאחר הטיפול ויכול להכאיב או לגרום לאי נוחות למשך מספר ימים.בהמשך גופך מסלק את מרכיבי הדם והוריד הולך ונעלם. הטיפול מבוצע אחת לחודש אך אין כל בעיה לבצעו גם אחת ל3-4 חודשים. אגב, את כל הפרטים הללו כדאי לברר עם המטפל לפני, בזמן ואחרי הטיפול.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים