קריש בספנה הגדולה של השוק

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

02/05/2016 | 18:36 | מאת: אורי

פרופ' ניטצקי שלום וברכה, אני סובל שנים רבות מקריש ישן לא חוסם בוריד העמוק(הפמורלי השטחי) ומשתמש בגרב לחץ עד מעל הברך. כל אותן שנים מצבי היה סטטי אבל לאחרונה חלה החמרה בנפיחות ובכאבים בשוק ובכף הרגל ולכן עברתי בדיקת דופלקס. בדופלקס שעברתי לאחרונה הודגם,מתחת לברך,טרומבוס בספנה הגדולה עד לשליש הדיסטלי בשוק. עברתי בירור לתרומבופיליה שנמצא תקין לגמרי. לפני זמן קצר ישנתי כל הלילה במשך כמה לילות עם גרב הלחץ ובסמוך לכך הבחנתי מתחת לברך באודם מלווה בכאבים. - האם יתכן שהקריש שהתגלה בספנה מקורו בלחץ הגדול שהפעילה גרב הלחץ במשך כל הלילה על האנדותל של הספנה? וזאת משום שאינני רואה כל סיבה אחרת להופעת הקריש בספנה. - האם יתכן שהקריש שהתגלה בספנה יגרום להחמרה כה גדולה בנפיחות ובכאבים ברגל? - מהו הטיפול המומלץ במקרה זה? בברכה,אורי

כאן מדובר בשתי מערכות ורידים. המערכת הראשית והחשובה היא המערכת העמוקה. התוצאה הסופית של פקקת במערכת העמוקה היא אחת משלוש: א) היעלמות הקריש לחלוטין. ב) הישארות הקריש כחסם מלא לצמיתות. ג) היעלמות חלקית והישארות של קריש דופני - לא חוסם, שזה מצבך. במצבך הרגל יכולה להיראות כמו הרגל השניה, אבל בעמידה ממושכת, ישיבה ממושכת ומאמץ פיזי קשה הרגל תתנפח. לא מומלץ ואין צורך לישון עם הגרב האלסטית. בשכיבה הרגל והלב בגובה דומה ולכן לא נוצר לחץ והיצטברות דם ונוזלים בשוקיים וקרסוליים. המערכת השטחית מפנה את כל הדם שאספה אל המערכת העמוקה. פגיעה במערכת העמוקה יכולה במשך הזמן לגרום לגודש ולפגיעה במערכת השטחית. לעומת זאת, נדירה ביותר פגיעה במערכת העמוקה כאשר רק המערכת השטחית פגועה. פקקת שטחית - היא סיבוך של פגיעה במערכת השטחית. לפקקת שטחית מומלצת הליכה מרובה, הנעת הרגליים (שרירי השוק) בעת עמידה או ישיבה ממושכת, גרביים אלסטיים (מהבוקר ועד הערב ולהסיר ללילה), מקומית לכאב משחת טראומיל. אם הפקקת טריה - עד כשבוע מומלץ לשלושה שבועות זריקות קלקסן. אם הפקקת ותיקה יותר אספירין למשך חודש.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים