דופלקס ורידי הרגליים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

02/05/2016 | 17:35 | מאת: שמואל

שלום פרופ'ניטצקי, עברתי מספר פעמים בדיקות דופלקס של ורידי הרגליים במכונים שונים וכל פעם התוצאות היו שונות לחלוטין וזאת גם במקרים שהפרשי הזמן בין הבדיקות היו קצרים ולא היה כל שינוי קליני במצבי. הבינותי שתוצאות הבדיקה תלויות במיומנות הבודק וברצונו להקדיש את מלוא הזמן ותשומת הלב לבדיקה. אבקש לשאול אם בביקור אצלך תוכל בבקשה להיות נוכח בזמן ביצוע הבדיקה(כפי שמודגם בסרט הוידיאו המרשים שלך) ואם כן לאיזה מרפאה עלי להגיע?.לפי הבנתי עלי להגיע לצורך זה למרפאתך בביה"ח שלך היות ושם מצוי מכשיר הדופלקס התלת מימדי והצבעוני?

מספר תיקונים........... א) נכון שהבדיקה מבוצעת ע"י טכנאי וונסיונו מכריע. בדיקה חוזרת באותו מקום חייבת להפיק אותה תוצאה ! הרופא יכול להמצא ביחד ואז לראות ולפרט הממצאים או לבוא מאוחר יותר ולהסתמך על הבדיקה והצילומים שהשאיר הטכנאי. אני תמיד נמצא בעת הבדיקה. ב) אין כל צורך בצבע בבדיקה. מדובר בבדיקת אולטרא-סאונד (b-mode) שבה רואים את הורידים ואז הפעלת דופלר (אם או בלי צבע) בכדי לאבחן את התפקוד הורידי (ע"י הזרמת הדם בלחיצה על השוק ומקב אחר דליפה דרך השסתומים לאחר הרפיית הלחץ). ג) דוקא בבתי חולים מתעסקים יותר בבדיקות של המערכת העמוקה זו שעלולה לגרום תסחיף. הורידים הבולטים הם בדר"כ במערכת השטחית (הרזרבית) ולא מבוצעים כ"כ בבתי חולים. ד) מקום טוב לבדיקות שכאלו הוא מכון מור לדוגמא. ה) במרפאתי יש דופלקס וטכנאית מעולה המבצעת את הבדיקה - תמיד - בנוכחותי. לקביעת תור 052-253-2053

02/05/2016 | 19:19 | מאת: שמואל

שלום פרופ' ניטצקי, תודה על תשובתך המפורטת. אני מבין שיש הבדלים בין בדיקת הדופלקס לבדיקת הדופלר: אני מסכים שאין חשיבות כל כך גדולה לצבע אם כי נאמר לי שהצבע נותן את כיוון הזרימה ואת עצמתה. להבנתי בבדיקת הדופלקס משתמשים במכשיר יותר חדיש שבו ניתן לראות את מערכת הורידים בצורה תלת מימדית משום שאם קיים קריש ניתן לראות בבירור איזה נפח של חלל הוריד הוא תופס וכן ניתן לראות בצורה מרחבית את דופן הוריד ואם הוא מעובה אני מעוניין גם בבדיקת המערכת העמוקה שאז הלחיצה אינה ידנית אלא לפי שיטת ולסלבה. בכל מקרה באיזה מרפאה שלך קיים גם מכשיר הדופלקס החדיש ? בתודה,שמואל

נדמה לי שאנחנו במסלולים מקבילים. בבדיקת צבע אכן ניתן לראות את כיוון הזרימה , אך בורידים הזרימה בלחץ היא כלפי מעלה - הפעלת משאבת שרירי הרגליים כפי שקורה בהליכה. "דליפה" או נפילה של הדם כלפי מטה היא אי ספיקה. וריד מלא בקריש דם (פקקת) חוסם איננו לחיץ או מעיך. פקקת דופנית או קריש לא חוסם מביא לוריד מעיך חלקית. אין כל משמעות קלינית לגודל או נפח הקריש. אקדמיה\ת אולי אך ללא משמעות קלינית. לבדיקה ורידית תלת מימדית מקומית דופלקס תלת מימיד בבתי חולים. לבדיקה תלת מימדית לכל אורך הרגל - בדיקת CTV

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים