הסיכון בטיפול להעלמת נימים ברגליים.

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

02/05/2016 | 11:50 | מאת: נעמה

למיטב הבנתי, מזריקים חומר שממיס את הקרישים שהצטברו בנימים. - האם נערכו מחקרי אורך שהוכיחו שקרישי הדם אכן מומסים ולא מסתובבים בגוף? מה הסיכון שדבר כזה יקרה? עד כמה מסוכן החומר המוזרק? האם ניתן לעבור טיפולים כאלו רק באופן פרטי? (היות ומדובר בנימים ולא בדליות).

ממש לא כך. מזריקים חומר ש"מסלק" את הדם ומדביק אותה בנימים או יוצר קרישים בורידים גדולים יותר. החומר המוזרק מוכר ברפואה כבר מעל 100 שנים והוא יחסית תרופה בטוחה. לפני טיפול ראוי לבצע בדיקת דופלקס ורידים ברגליים בכדי לאבחן את הבעיה באמת. נימים בלבד - בעיה אסטטית. נימים מבחוץ וורידים לא תקינים בדופלקס היא בעיה רפואית. האבחנה שונה. הטיפול שונה. ההתיחסות שונה. אם מדובר בבעיה רפואית - קופות החולים וחברות הביטוח משתתפות בעלות הטיפול. אם מדובר בבעיה אסטטית - אף אחד לא משתתף.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים