ורידים לא בולטים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

02/05/2016 | 09:29 | מאת: מעין

שלום רב, אני בת 33, לאחר שתי לידות. מגיל מוקדם סבלתי מצבר ורידים כחולים לא בולטים על פני העור ברגל שמאל. בשנים האחרונות התרבו מאד הורידים והנימים לאורך כל הרגליים. זה מפריע מאד אסטתית אך אין כאבים או בלט. האם ניתן לטפל בתופעה גם אם איננה בעיה רפואית? וכן, האם טיפול עלול להשפיע או להיות מושפע מהריונות עתידיים? בתודה מראש

ככלל - אין מדובר בבעיה מסוכנת לחיים או לרגליים. ורידים היא בעיה רפואית - הגורמת חום מקומי, גרד, נפיחות, קושי ועייפות הרגליים בעמידה ממושכת. הסיבה - תורשה והריונות. נימים הינם אדמדמים או כחלחלים נראים בצבר ואינם בולטים זו בדרך כלל בעיה אסטטית - הסיבות - נטיה משפחתית (לא ממש תורשה), הורמונים, טראומה לעור. האבחנה והצורך בטיפול לפי דופלקס ורידים.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים