סכנה בהזרקת חומר להעלמת נימים ברגליים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

25/03/2016 | 03:56 | מאת: מיקי

שלום פרופסור ניטצקי, אני בת 45. יש לי נימים ברגליים ומאוד מעוניינת להעלים אותם אך חוששת מהחומר המוזרק. דופלר כלי דם שעברתי יצא תקין. לוקחת קרטיה באופן קבוע. 1. האם לפני טיפול של העלמת נימים בהזרקות יש להפסיק את נטילת הקרטיה? 2. האם החומר המוזרק עלול להגיע ללב? 3. האם יש איזושהי סכנה בחומר המוזרק, מעבר לתופעות מקומיות? 4. האם ידוע על איזשהו מקרה של תופעה חמורה בעקבות הזרקת החומר? תודה רבה. מיקי

אין צורך להפסיק קרטיה לפני טיפול הזרקה בנימים. נדיר ביותר שהחומר המוזרק מגיע לב. יכול להגיע לריאות- בהזרקות רבות מאוד. אם זה קורה, יוצר אז תחושת נימול בלשון. כאשר קמים ממיטת הטיפול - יתכן גירוי של שיעול או תחושת "שרפה" בחזה. אם התופעות מופיעות הן בדר"כ חולפות בתוך כ-20 דקות. מקומית יתכנו המטומות ופיגמנטציה (בצע חום). ההמטומות במקום ההזרקה חולפות בתוך 2-3 שבועות. פיגמנטציה עלולה להשאר למספר חודשים. כעקרון, בטיפול בנימים, בניגוד לטיפול בורידים, תופעות לוואימופיעות בשכיחות נמוכה מאוד מאחר ומדובר בכמויות קטנות בכל הזרקה ובריכוז נמוך של החומר הפעיל _0.5%).

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים