דליות ברגליים עקב הריון

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

28/10/2012 | 19:15 | מאת: ההריונית

שלום. אני בחורה בת 33, במהלך השבוע ה- 30 להריוני השני. לאחרונה אני סובלת מורידים בולטים בחלק האחורי של הרגל. הדבר מאוד לא אסתטי ואפילו מכאיב. מתי וכיצד ניתן לטפל בורידים אלו? האם ישנו טיפול שאינו מחייב התערבות כירוגית? האם זו בעיה תורשתית הצפויה לחזור בהריון הבא? (גם לאימי היו דליות בהריונות). בתודה מראש.

הריון מהווה אחת הסיבות לאי-ספיקה ורידית (דליות). יתכן שקרה כבר בהריון הראשון אבל רק כעת גודש ניכר. בעת ההריון עצמו אין טיפולי ורידים. רצוי להיות בפעילות. יותר מכך להניע רגליים בעת ישיבה ממושכת. גרביים אלסטיים עוזרים להורדת הגודש, המתיחה ואי הנוחות. בעת ההריון יש עודף דם (לפחות 25% יותר). שיורד לאחר הלידה. אז גם שיפור לעומת מצבך היום. מומלץ כחודש וחצי אחרי הלידה לבצע דופלקס ורידים לשם אבחנה ואפשרויות טיפול המתאימות לך.

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים