דליות ברגליים-אי ספיקה שטחית

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

26/03/2019 | 15:10 | מאת: סיון

היי. אני בת 31 עם דליות ברגליים מגיל 12. זה תוצאות הבדיקה האחרונה שביצעתי: מערכת עמוקה מימין ושמאל תקינות. מערכת שטחית מימין: ספנה קטנה-אין עדות לאי ספיקה. ספנה גדולה-יש עדות לאי ספיקה מגובה עליון בירך ועד גובה עליון בשוק. מערכת שטחית משמאל: ספנה קטנה: יש עדות לאי ספיקה בשליש תחתון של השוק. ספנה גדולה:יש עדות לאי ספיקה מגובה מפגש ספנופמורלי ועד גובה עליון בשוק כמקור לדליות בשוק. השאלה שלי מה הטיפול שמתאים לי והאם יש תופעות לוואי, בנוסף אני ילדתי לפני שנתיים וכרגע בהריון שני בהתחלתו, האם אני נמצאת בסכנה של קרישיות יתר וצריכה להזריק קלקסן? אין לי היסטוריה של קרישיות אך גם מעולם לא בדקתי את זה.

ראשית, אין כל מקום לטיפול בעת הריון. הבעיה הורידית נוטה להחמיר בהריונות עקב גודש ורידי בשל הלחץ של הרחם הגדל על ורידי האגן ושנית בשל "תוספת" בנפח הדם. לכן, יש צורך בגרביים אלסטיות. קרישיות יתר הינה מצב מולד או נרכש אבל ההריון איננו מעמיד אותך בסיכון יתר לקרישיות. קיים סיכון לקריש, בעיקר במערכת השטחית מהלידה ובשבועיים הראשונים שלאחריה. לפי מצבך בסוף ההריון ניתן לשקול את הצורך בקלקסן. לגבי טיפול צריך לחכות לפחות 6 שבועות לאחר הלידה. הטיפול המתאים בהסתייגות מאחר ולא בוצעה בדיקתך, הינו, קרוב לודאי, לייזר

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים