בעיה ברגליים (רגלי פיל)

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

09/06/2018 | 17:30 | מאת: רחל

היי, לבעלי יש מה שנקרא "רגלי פיל", בעיה לימפטית תורשתית. הוא עשה בדיקות, קיבל גרביים אלסטיות ומאסז' ועוד כמה טיפולים שלא צלחו. לא ציינתי שהוא צעיר בן 38 סה"כ. זה משפיע מאוד על איכות חייו. יש אפשרות לבצע ניתוח בכדי "לתקן" את המצב? בברכה, רחל

שלום רב מצטער על העיכוב בתגובתי.... אי ספיקה לימפטית הינה בעיה כאובה ללא פתרון משביע רצון לטווח ארוך. מטרת הטיפולים שהזכרת ובתוספת מכשיר לימפה-פרס מטרתם איננה ריפוי אלא ייצוב ומניעת החמרה. החמרה עלולה להביא לזיהומים, דליפת נוזל לימפטי מהרגל ופצעים. הניתוחים די מאכזבים. מבוצעים בחו"ל במספר מרכזים עם תוצאות "לא מאוד מרשימות"

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים