חלום בבקשה תגידו לי מההה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

14/07/2013 | 16:59 | מאת: חן

מזה אומר שאני כל הזמן חולמת שאני רבה בדיבור נגיד עם בעלי וצועקת בחלום עם בכי ותוך כדי צועקת בחלום בלי קול וממש מתאמצת שיצא הקול עד שאני קמה בצעקה או עם בכי כל לילה? יש בזה משהו שקשור בנפש, ?

אלה הן תופעות אוטומטיות של השינה. אין בהן מסוכנות (למעט חשש לנפילה או התקלות ולכן יש לנעול דלתות וחלונות, הן מוחמרות במצבי מתח ובחסך שינה, ותדירותן הולכת ויורדת עם הגיל. לעיתים כשהתדירות גבוהה מאוד ומדובר באלימות מתוך שינה אז נדרש טיפול תרופתי. לעת עתה הקפידי על שינה בת 7-8 שעות מדי לילה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות