הרדמות פתאומית ללא שליטה.

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

01/05/2013 | 09:19 | מאת: דניאל

תופעה מוזרה. אני ישן רגיל ללא הפרעה , ביום עירני לאורך כל היום ללא בעיות. אולם יש תופעה של התקף פתאומי של הרדמותבלתי נשלטת ביום מסוים. ממש נרדם אפילו בישיבה ובעת נסיעה מחמיר. המצב מכריח אותי לנוח ולהרדם אפילו. הדבר היחיד שמקושר לי לתזמון הופעת ההרדמות, זה קורה בערב וביוםשאחרי של סוג פעילות אישית מסוימת, עם אדם מסוים, נשמע מוזר, אבל זהההקשר היחיד שתואם את התזמון. זה חולף אחרי יומיים. מה יכולה להיות הסיבה. איך ניתן בכלל להתייחס לכך? איך להתייחס למכלול שתארתי. הבעיההיא ממש פיסית, אך זה מוזר גם עבורי שזה מופיע בהקשר שצייני. אודה על כל התיחסות מהידע שלך. תודה

20/05/2013 | 16:36 | מאת: אורית

אני גם הייתי שמחה לקבל איזה שהיא תגובה מרופא לתופעה דומה. אני יכולה להרדם בסוג של התאלפות בנהיגה. כשהבנתי עד כמה זה מסוכן אני מנסה להצטייד בכל מני דברים כמו מסטיקים או דיבור בטלפון תוך כדי נהיגה. אני לא נוהגת יותר מחצי שעה לבד מתוך פחד שזה יכול לקרות, זה קרה גם בהופעה של שלאמה ארצי - ממש חולני!

יש לתופעה זו סיבות מספר. מציעה לכולכם להמנע מנהיגה עד להשלמת בירור והתאמת טיפול. פנו באופן אישי לרופא שינה לשם שיחת בירור פרטנית יותר את התסמינים ובהתתאם לכך תתקבל החלטה באשר להמשך הבירור. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות