הקשר בין כושר אנרגיה ושינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

23/09/2016 | 09:31 | מאת: טומי

מתאמן באימון גופני 3 פעמיים בשבוע בבוקר. לא קשה במיוחד, ובימי האימון עייף כבר מהצהריים. האם יש קשר בין הדברים והרצון להרדם בצהריים? בנוסף, אחי עושה ריצות די ארוכות בשעות בוקר מוקדמת 3 פעמיים בשבוע עשרה קליומטר לפחות! הוא ישן מעט מאוד 5 שעות לכל היותר, והוא עובד בעבודה שמצריכה המון ריכוז והוא לא מתעייף! הוא קם בבוקר מוקדם ויש לו הרבה מרץ, גם אבי היה כזה בדיוק ספורטאי וגם לא ישן הרבה שעות מקסימום 5. האם זה יתכן בכלל לישון כל כך מעט ולרוץ ולקום שוב ב5 בבוקר ולרוץ? זה גנטי? זה הרגלי שינה? זה מזיק? או שזה סוג של טמפרמנט אישי גופני. ידוע למשל שמאנים הם מלאי אנרגיה ומרץ בלי שינה למשל אבל בשלב מסויים קורסים. אצל טדם ששנים חי עם מיעוט שינה, נתקלת בדבר דומה?

הנטיה בין צורך במיעוט או אריכות שעות שינה ,יש לה נטיה גנטית. מדוע אתה מתעייף לאחר אמון? בשעות הצהרים עם אימון, או בלי אימון ישנה נטיה לישנוניות . למי פחות ולמי יותר. יש לזכור כי כשאני אומרת נטיה גנטית אין זה אומר כי כל בני המשפחה יחוו אותו צורך בשינה. ישנם אנשים שעל מנת להיות עירים ועירניים נדרשים למיעוט שעות שינה והם נקראים short sleepres. משך שעות השינה הממוצע חהנדרש לאדם בוגר הנו 7-7.5. שנה טובה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות