דיבור מתוך שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

22/01/2013 | 17:31 | מאת: מיכל

היי, אני סטודנטית, ובתקופות מסוימות אני מדברת מתוך שינה, זה מחמיר בעיקר בתקופת מבחנים. לעיתים כחלק מתהליך הדיבור אני קמה מהמיטה, ואחרי כמה שניות או דקה קשה להעריך כי זה מתוך שינה, מתעוררת מהפעולה וחוזרת לישון במיטה. אשמח לדעת אם יש טיפול לדבר.

תופעה זו הנה חלק מקבוצת תופעות המכונות "פראסומניות"-תועפות אוטומטיות בשינה. שלרוב אין כל מסוכנות בהן. ואכן כמו שקורה לך הן מתגברות בתקופות מתח ו/או חסך שינה. אין כל סיבה לטפל. הקפידי על משך שעות שינה נאות (7-8) שעות. נסי להרפות מהמתח. עם הגיל התופעות לרוב דועכות, בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות