שלום דוקטור

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

01/04/2016 | 16:08 | מאת: שאלה

בהיותי בצבא לפני 25 שנה. עבדתי במשמרות ותוך שנתיים מערכת החעסון שלי לדעתי קרסה. ריבלתי מונונוקלאוזיס. ירידה במשקל. אושפזתי בבית חולים ובית הבראה צבריים מספר חודשים הכבד נדפק כיום עדין לאחר מאמצי תזונה וכו הכבד גבולי בתפקודים הגבוהיים עם עליות וירידות. כיום עקב נסיבות טכניות אני חווה שיבושים של שעות שינה בצורה של שינה לא רצופה עקב התכוררות של גורמים חיצונים. בשעות לא סדירות למרות שאני הולך לישון בשעות מסודרות בלילה. ההפרעות הן כאלה. או שאני נאלץ להתעורר מספר פעמים בלילה כאמור. אני כן מצליח להרדם שוב ברוב המקרים. אבל השינה מקוטעת. או שאני ישן מעט יחסית. בזמן האחרון הבלוטות בצוואר החלו להתנפח ואני מרגיש עיפות ביום וגלי חום שמזכירים לי את ההתחלה שהיתה שהתחיל המונונוקלאוזיס. האם דפוסי שינה שתארתי גורמים לבעיה הזו. ומה ניתן לעשןת בנדון? איך לטפל ולהתמודד? אני מנסה להקדים תרופה למכה. אודה לך על כל עצה בנדון מכל תחום שניתן וידוע לך.

איני בטוחה שניתן לקשר בין מה שהיה לפני 25 שנים להיום או לפחות לא בהכל. תאורך את שנתך הוא מורכב וצריך לברר מעט יותר באופן אישי ולבדוק האם ההתעוררויות המרובות נובעות כיום ממצבך הגופני החדש? האם שיבוש השעון הביולוגי ,אם קיים, הוא חדש אף הוא או נמשך שנים. ובוודאי לברר את התסמינים הגופניים שאתה מתאר. פנה לרופא המשפחה שלך ותאר לו את שתארת כאן. \בברכה והרגש בטוב ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות