האם אפשר להתגבר, או למתן, התמכרות לתרופות שינה ...

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

25/11/2015 | 13:00 | מאת: רן

כידוע, לכל תרופות השינה המובהקות יש אפקט ממכר. האם ניתן למתן, או אף לבטל, אפקט בעייתי זה באמצעות החלפה תדירה, כל יום-יומים-שלושה, של תרופות, שימוש בתרופה נתונה ללילה אחד או שניים, מעבר לתרופה אחרת ליום-יומים וכן הלאה? ולחלופין, האם קיימת תרופת מרשם לשינה שאינה כוללת אפקט ממכר?

השינה ויש שיאמרו כי אין פתוח סבילות ליתר דיוק לתרופות השינה מהדור החדש. עם זאת, אפשר באמת לדחות את אפקט הסבילות לתרופה על ידי שינוייה אבל למה בעצם לקחת תרופת שינה באופן קבוע עד כדי כך? ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות