לא מצליח לקום לפני 10-11 ומאוד רוצה שינוי

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

19/05/2015 | 18:48 | מאת: ניב

אני בן 27 ומדי לילה הולך לישון ב-0:30 בממוצע. מאילוצי עבודה, אני חייב לקום כל בוקר ב-6:20-6:30 ולהיות ער כ-30-40 דקות (אותו חלק של העבודה נעשה בשליחת מיילים מהבית בזמנים קבועים שלא ניתן לשנותם). לאחר מכן, ב-7 וקצת, אני חוזר לישון ומכוון שעון לסביבות 9+ כדי שאוכל לקום בשעה סבירה. אבל, תמיד, כשהשעון מצלצל ב-9 ומשהו, אני מרגיש כה עייף ולא מסוגל להתחיל את היום, חוזר לישון ומצליח לקום רק ב-10:30 במקרה הטוב (או ב-11 ומשהו במקרה הפחות טוב). התופעה מאוד מציקה לי ואני רוצה לדעת מה אפשר לעשות כדי שאוכל להתחיל את היום בשעה סבירה - 8 או 9 בבוקר. תודה

משך שעות השינה הרצוי לאדם בוגר הוא 7 שעות. במידה ואתה צריך לקום בסביבות 0600 הרי שאתה קוטע את רצף השינה שלך. ההמלצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת היא להקדים את שעת ההרדמות הלילית שלך ,ולא להמשיך את שנת הלילה-בוקר. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות