האם יש קשר בין חושך מוחלט לשינה בריאה?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

22/12/2012 | 12:49 | מאת: קהיל

גדלתי על הסברה שחושך מוחלט גורם לשינה טובה ועמוקה בהכנה נכונה של הגוף וסביבה מותאמת לשינה. למשל, שהמלטונין נוצר בחושך וכמותו תלויה בחושך מוחלט. מצד שני, כשחפשתי מחקרים לתמוך בטענה זאת, לא מצאתי כלום, למעט כתבות במדורי בריאות שבעיתונים. שאלתי היא, האם הסברה שגדלתי עליה היא מיתוס או שלא חפשתי טוב?

25/12/2012 | 06:24 | מאת: תמר

שלום קהיל, גם אני שמעתי את הסברה הזו ואני פועלת לפיה. למיטב הבנתי הפרשת המלוטנין מתרחשת בשעות החשיכה ואכן תרומתו לשקיעה בשינה חשובה. אנחנו חיים בעולם מואר 24/7 ולא חשים בהפרשת המלוטנין. מאחר ובבגרותנו כמויות המלוטנין שאנחנו מפרישים הולכות וקטנות, רצוי לנצלן ובאמת להיחשף לחשיכה לפני שרוצים להגיע לשינה ולא רק כשמכבים את האור ליד המיטה.

באופן לא מדוייק תמר צודקת (: חושך מאפשר הפרשתו של הרמון החושך-המלטונין-המווסת פעילויות של שינה עירות. עיכובו-על ידי חשיפה לאור חזק בעיקר לגוונים הכחולים שבו. שינה בחשיכה יכולה לעזור בעיקר אצל מי שהשעון הבילוגי יותר קשיח, . בברכה ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות