הליכה מתוך שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

21/08/2014 | 09:04 | מאת: נורית

שלום ד"ר, זמן רב שאני קמה מתוך שינה ומדברת או צועקת וקם הולכת מתוך שינה כנראה בעקבות חלומות מפחידים האם אני צריכה לעשות משהו בנושא?

שלום, לא ציינת את שמך , אניח שאת צעירה הליכה, דיבור ועוד אחרים מתוך שינה נמצאים בקבוצת הפרעות שינה המכונות "פראסומניות"-תופעות המלוות את השינה. אין בהן מסוכנות מבחינת השינה. במידה וישנה הליכת לילה יש לשון עם חלונות נעולים וכד. לרוב תופעות אלה מופיעות בגיל הילדות ויורדות בתכיפותן עם הגיל ובבגרות. הן מחמירות בחסך שינה ו/או בתקופות מתח אז כדאי ורצוי לטפל בשני הנל. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות