מטבוליזם ושינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

19/05/2014 | 01:04 | מאת: ערן

שלום מאחר והמטבוליזם בגוף מושפע מהשעון הביולוגי (מקובל גם שאכילה בלילה מכבידה על מערכת העיכול יותר מאשר ביום), וכן לשעון הביולוגי יש השפעה על המערכת ההורמונלית, דבר שגם בא לידי ביטוי בבדיקות הורמונליות שונות שמכוונות לשעות מסויימות של היום. שאלתי היא, האם כשאדם ער בלילה וישן ביום, או במקרה פחות קיצוני, אדם שהולך לישון מאוחר ב 2-3 בלילה ואף מאוחר מכך, האם זה משנה את השעון הביולוגי? האם המטבוליזם והמערכת ההורמונלית משתנה בהתאם לשעות השינה? תודה

לעיתים , הולך אדם לשון בשעות מאוחרות בגלל שעון ביולוגי דחוי. במצב זה כלל התהליכים המטבולים דחויים (לרוב) במקביל לעיתים באופן התנהגותי אם "יקפיד "אדם לשון בשעות מאוחרות מאוד הרי שעלול להשפיע על השעון הביולוגי. האם אז ישנה דחיה של כלל התהליכים ?-לא ברור

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות