תרסיס לנחירות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

04/04/2014 | 17:08 | מאת: נעם

שלום בן 40, סובל מנחירות, בעבר נבדקתי במעבדת שינה ואין עדות לדום נשימה. קראתי לאחרונה על תרסיסים לנחירות בשמות כאלו ואחרים ("אל סנור" - "מדיסנור" - סנור נו מור" - סיילנס") שלפי הפרסום אמורים למנוע את החיכוך שגורם לנחירות באמצעות השמנים שבתרסיסים. האם הדבר מוכר ברפואה? האם זה עובד? האם קיים בזה סיכון כלשהו (הן מבחינת הרכב החומרים, והן מבחינת שימון הלוע ועוד)? תודה

קיים טיפול בנחירות אך הוא בוודאות איננו !! כולל תרסיסים הכוללים שומנים/שמנים כלשהם. אלו עלולים לפגוע במערכת הנשימה התחתונה!!! הטיפולים בנחירות אינם ממומנים על ידי קופות החולים ולכן הדבר הזול והבריא ביותר הנו הפחתה במשקל אם זו הסיבה לנחירות. הטיפולים האחרים בנחירות הנם -א. התקן דנטלי (סד דנטלי) המותאם באופן אישי על ידי רופא שיניים אותו מרכיבים (כמו פלטה) בלילה ומוציאים עם ההתעוררות. טיפול נוסף בנחירות הנו טיפול מהקשת הכירורגית המבוצע על ידי רופא אאג. הבעיה בטיפולים זה הנה הסיכון בחזרת התסמינים בעתיד בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות