דיבור מתוך שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

03/01/2014 | 20:37 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 28, בריאה בדר"כ. במהלך השבועות האחרונים בן זוגי העלה בפני תופעה חדשה - אני מדברת מתוך שינה. הוא אומר שהוא לא מבין את פשר הדברים שנשמעים לו כמלמולים. מדובר בתופעה שחוזרת על עצמה כמעט כל יום במהלך השבועות האחרונים. אינני יודעת אם הדבר רלוונטי או לא, לכן אציין אותו. תופעה נוספת אותה אני חווה בשבועות אם לא החודשים אחרונים, אני סובלת מאוד מהזעה במשך הלילה. אינני מזיעה במהלך היום, אך בלילה בשנתי אני מזיעה מאוד, עד לכך שאני מתעוררת בבוקר בפיג'מה רטובה, וקפואה מקור בעקבות הרטיבות מהזיעה. אודה להתייחסותך.

שלום, נתחיל בדבר המורכב יותר; הזעות לילה. ישנן סיבות מרובות להזעות לילה. לא נמנה אותן כאן אבל הן בהחלט סיבה לבירור דרך רופא משפחה. האם זה קשור או לא להפרעת שינה ספציפית-רופא המשפחה יוכל להתרשם דרך שיחה והמשך הבירור. דיבור מתוך שינה לעומת זאת קשור בוודאי לשינה-זוהי תופעה שהנה חלק מתופעות המלוות לעיתים שינה ומכונות פארסומניות. הן שכיחות יותר בגיל ילדות ונעורים. אך מחמירות בחסך שינה ו/או תקופות מתח. יתכן והסיבה להזעות הלילה תוכל להסביר גם את הופעת הדיבור מתוך שינה. לא בהכרח. אך בכל מקרה אין בכך כל סיכון. הקפידי על משך שעות שינה תקין.

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות