סטורציה נמוכה בבדיקת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

18/07/2022 | 22:54 | מאת: רז

שלום בבדיקת שינה נרשם שהיו ירידות בסטורציה עד ל-72%. כ"כ נשימה פרדוקסלית. וכמובן הפסקות נשימה. האם ירידה עד ל72% היא כתוצאה מהפסקות הנשימה או שהפסקות נשימה אינן אמורות להביא לירידה כה גדולה ואולי יש סיבה אחרת לירידה הזו? הנשימה הפרדוקסלית היא גם תוצאה של הפסקות הנשימה בשינה או בעיה בפני עצמה? והאם יכול להיות שהנשימה הפרדוקסלית אינה רק בזמן השינה אלא גם במצב מנוחה או במאמץ למשל? משהו לא תקין במבנה הנשימה, בשרירי הנשימה, בבית החזה? ומה צריך לעשות בקשר לנשימה פרדוקסלית? (כמובן שהשאלות אינן תחליף לביקור אצל רופא) תודה

שלום, יש משמעות למשך הזמן בסטורציה נמוכה אך אין ספק שסטורציה כפי שאתה מציין לא תקינה, הן הפסקות נשימה, הן נשימה פרדוקסלית והן ירידות בסטורציה עלולים לנבוע מ חסימה מסויימת או רפיון של קנה הנשימה. בהחלט עליך להתייעץ עם רופא שינה בברכה ד"R מיכל לוסטיג

19/07/2022 | 11:51 | מאת: רז

שלום אבל כל הדברים הללו קשורים ישירות לשינה ולהפרעות שינה בנשימה או שיש בעיות אחרות שלא קשורות רק בהפרעות הנשימה בשינה? למה הכוונה ב"חסימה או ריפיון של קנה הנשימה"? האם הכוונה לריפיון השרירים בלוע בזמן השינה שהוא הגורם המוכר לחסימה נשימתית בשינה או משהו אחר מלבד זה? תודה רבה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות